Bolivija, postignut sporazum o održavanju novih izbora

Izvor: RTS, 15.Nov.2019, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolivija, postignut sporazum o održavanju novih izbora

Privremena vlada Bolivije i poslanici iz redova Pokreta za socijalizam bivšeg predsednika Eva Moralesa postigli su u Senatu dogovor o organizovanju novih izbora, što bi moglo pomoći u rešavanju političke krize u zemlji.
Privremena predsednica Bolivije Žanine Anjez izjavila je da Evo Morales ne može da se kandiduje na novim izborima, iako on tvrdi da je još predsednik, budući da parlament tek treba >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da prihvati njegovu ostavku.

Anjezova nije objavila datum novih izbora, ali ih prema ustavu mora sazvati u roku od 90 dana otkako je preuzela dužnost. 
A iz Meksika, Morales pozvao Ujedinjene nacije ili papu Franju da posreduju u razrešenju krize.  
U Boliviji su hiljade njegovih pristalica demonstrirale u znak podrške njegovom povratku u zemlju.
Iz Brazila gde se održava samit zemalja članica Briksa, ruski predsednik Vladimir Putin je upozorio da se Bolivija nalazi na ivici haosa.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.