Blinken putuje u Brisel na konsultacije s NATO partnerima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Apr.2021, 14:27

Blinken putuje u Brisel na konsultacije s NATO partnerima

Americki državni sekretar Entoni Blinken otputovaće sutra u Brisel, saopštio je danas Stejt department.

On će se pridružiti američkom ministru odbrane Lojdu Ostinu u konsultacijama sa saveznicima i partnerima iz NATO-a o nizu prioritetnih pitanja, navedeno je u saopštenju, preneo je Rojters.

Blinken, koji će imati bilateralne sastanke sa mnogim evropskim kolegama do četvrtka, ponovo će potvrditi posvećenost SAD transatlantskom savezu kao kritičnom partnerstvu za postizanje zajedničkih ciljeva, naveo je portparol Stejt departmenta Ned Prajs u saopštenju.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Blinken putuje u Brisel na razgovore o Avganistanu i Ukrajini

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Apr.2021

Američki državni sekretar Entoni Blinken putuje u Brisel na razgovore sa evropskim i NATO saveznicima o Avganistanu, Ukrajini i drugim pitanjima, saopštio je danas Stejt department.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.