Bler odlikovan za slobodu na Kosmetu

Izvor: Vesti-online.com, 14.Sep.2010, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bler odlikovan za slobodu na Kosmetu

Bivši britanski premijer Toni Bler nagrađen „Medaljom za slobodu“, najvećim priznanjem u Sjedinjenih Američkim Državama, zbog uloge koju je imao u "mirovnom procesu" u Severnoj Irskoj i na Kosmetu i angažovanju kao izaslanik za Bliski istok po okončanju visoke državne funkcije.

Nagradu Nacionalnog ustavnog centra iz Filadelfije sinoć je Bleru uručio bivši američki predsednik Bil Klinton, javio je danas britanski Bi-Bi-Si (BBC).

"Sloboda nije stečena slučajno. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Osvojena je trudom", rekao je Bler primajući medalju američke nevladine profitne organizacije uz ček od 100.000 dolara.

On je dodao da želi da se zalaže za svet u kojem su ljudi slobodni da slede svoju veru bez straha ili koristi i da poštuju one različite vere od njihove, naveo je BBC.

Primajući nagradu Bler, koji je bio na čelu Vlade Velike Britanije od 1997-2007. godine, stao je rame uz rame s mnogim poznatim ličnosti koji su ranije dobili istu nagradu, uključujući bivšeg sovjetskog lidera Mihaila Gorbačova, bivšeg generalnog sekretara UN Kofija Anana, bivših američkih predsednika Bila Klintona i Džordža Buša i drugih.

Blerovi nedavno objavljeni memoari u kojima snažno brani svoju politiku, posebno odluku da povede Britaniju u rat protiv Iraka, izazvali su oštre kritike u Britaniji dok je u Republici Irskoj dočekan protestima zbog uloge koju je imao u "mirovnom procesu" u susednoj Severnoj Irskoj.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD odlikovale Blera Medaljom za slobodu za ulogu na Kosovu

Izvor: Politika, 14.Sep.2010

LONDON - Bivši britanski premijer Toni Bler nagrađen je Medaljom za slobodu, najvećim priznanjem u Sjedinjenih Američkim Državama, zbog uloge koju je imao u „mirovnom procesu” u Severnoj Irskoj i na Kosovu i angažovanju kao izaslanik za Bliski istok po okončanju visoke državne funkcije...Nagradu...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.