Bler: Šanse za novi referendum o Bregzitu pola-pola

Izvor: RTS, 11.Okt.2018, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bler: Šanse za novi referendum o Bregzitu pola-pola

Bivši britanski premijer Toni Bler smatra da su šanse za održavanje novog referenduma o Bregzitu pola-pola, pošto premijerka Tereza Mej verovatno neće u parlamentu osigurati većinu za podršku dogovoru o izlasku Britanije iz EU.
Toni Bler je za Rojters rekao da će Bregzit, kakav god da bude, naneti značajnu ekonomsku štetu.

"I dalje verujem da je moguće da se Bregzit stopira. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Mislim da u parlamentu nema većine za bilo kakav predlog premijerke", rekao je on i dodao da se zalaže za održavanje drugog referenduma o tom pitanju.
Ostalo je manje od šest meseci do izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz EU, a još nije sasvim jasno kako će peta svetska ekonomija i njen finansijski centar, značajan u međunarodnim okvirima, trgovati sa EU posle Bregzita.
Premijerka Mej pokušava da napravi dogovor o Bregzitu, ali nije izvesno da li će to uspeti da "proda kod kuće" gde joj treba podrška parlamenta, navodi Rojters.
Bler kaže da evropski regulatori neće želeti da centar evropskih finansija bude van njihove orbite tako da bi se u finansijskom sektoru mogao očekivati gubitak radnih mesta.
"Zašto da sebi pravimo ovaj problem u sektoru globalne ekonomije gde smo globalno dominantni?", zapitao je Bler i dodao da je vlada zanemarila interese sektora usluga.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Bler: Šanse za novi referendum o Bregzitu pola-pola

Izvor: Večernje novosti, 11.Okt.2018

Bivši britanski premijer Toni Bler smatra da su šanse za održavanje novog referenduma o Bregzitu pola-pola pošto premijerka Tereza Mej verovatno neće u parlamentu osigurati većinu za podršku dogovoru o izlasku Britanije iz EU Bivši britanski premijer Toni Bler smatra da...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.