Bler: Generacije će žaliti zbog Bregzita

Izvor: Vesti-online.com, 04.Jan.2018, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bler: Generacije će žaliti zbog Bregzita

Bivši britanski premijer Toni Bler rekao je da vreme curi za zaustavljanje Bregzita koji će torpedovati Britaniju i zbog čega će žaliti generacije koje dolaze.

On je pozvao laburiste da se usprotive tom procesu.

Bler, laburistički premijer od 1997. do 2007. godine, rekao je da će Britanija postati siromašnija i slabija i upozorio da premijerka Tereza Mej nije rešila nijedan problem u vezi statusa Severne Irske posle Bregzita, prenela je agencija Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

- Pravimo grešku koju savremeni svet ne može da shvati i generacije u budućnosti nam neće oprostiti - naglasio je Bler u tekstu objavljenom na njegovoj veb stranici.

- 2018. godina biće poslednja šansa da se osigura da li su predloženi novi odnosi sa Evropom bolji od postojećih - istakao je Bler.

Bler traži od njegove Laburističke partije da se priključi borbi za zaustavljanje Bregzita.

Više od godinu i po nakon što je na referendumu odlučeno da Velika Britanija napusti EU, Britanci su i dalje duboko podeljeni u pogledu odnosa prema Bregzitu.

Oni koji podržavaju Bregzit smatraju da Bler takvim stavom nanosi štetu i britanskim pregovorima sa EU i volji ljudi, navela je britanska agencija.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.