Bivši premijer osumnjičen za zlostavljanje dece?! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 05.Okt.2017, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši premijer osumnjičen za zlostavljanje dece?! (FOTO)

Bivši britanski premijer Edvard Hit, da je danas živ, bio bi priveden na ispitivanje zbog optužbi da je seksualno zlostavljao dečake, saopštila je danas britanska policija posle dvogodišnje istrage.

Hit, premijer od 1970. do 1974, preminuo je pre dvanaest godina, a policija bi ga ispitivala zbog sedam optužnica, uključujući silovanje 11-godišnjeg dečaka.

Skandalozno ponašanje poslanice u Skupštini Srbije zaprepastilo javnost

Optužbe obuhvataju >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << period između 1956. do 1992. godine, navela je policija okruga Viltšir koja vodi državnu istragu, prenose britanski mediji.

Protiv njega je prijave podiglo 40 ljudi, od čega je 19 slučajeva odbačeno, a tri podnosioca su odustala. U deset drugih slučajeva optužbe je podigla treća strana, a tri su anonimna.

On je 1974. godine izgubio izbore, a zatim i lidersko mesto u Konzervativnoj stranci koje je preuzela Margaret Tačer.

Kriza se rešava u Srbiji? Tajni sastanak u Beogradu Putinovog pomoćnika i Trampovog izaslanika!

Poslanik je bio do 2001, a 2005. je preminuo u 89. godini.

Hit je u Drugom svetskom ratu bio oficir artiljerije, a mnogi su ga smatrali veoma povučenom i čudnom, razdražljivim i nedruštvenom osobom.

Odustali! Kosovo bez članstva u Unesku!

Bio je strastveni ljubitelj muzike, a istakao se i kao dobar jedriličar, pa je jednom kao skiper britanskog tima, dok je bio premijer, pobedio na Admirals kupu, petodnevnoj trci između južne Engleske i Irske.

Velika Britanija poslednjih je godina pogođena nizom skandala vezanih za zlostavljanje dece, a najistaknutiji je slučaj preminulog televizijskog i radijskog voditelja BBC Džimija Savila, podseća Hina.

Petogodišnja istraga sad provera jesu li moćne ličnosti u politici, crkvi i lokalnim vlastima pomogle pri zataškavanju zlostavljanja.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.