Bivše francuske ministarke za kažnjavanje seksualnog uznemirivanja

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Maj.2016, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivše francuske ministarke za kažnjavanje seksualnog uznemirivanja

Grupa od 17 bivših francuskih ministarki uputila je danas apel protiv nekažnjivosti seksualnog uznemiravanja posle svedočenja osam žena koje su optužile poslanika Denija Bopena za tu vrstu uznemiravanja.

"Dosta je bilo. Nema više nekažnjivosti. Nećemo više da ćutimo. Sad ćemo sistematski da osuđujemo svaku seksističku primedbu, neprikladan gest i ponašanje. Pozivamo sve žrtve seksualnog uznemiravanja da podnesu krivičnu prijavu", navodi se u apelu bivših ministarki.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Osam žena, od kojih četiri poslanice u parlamentu, optužile su prošle nedelje Bopena za seksualno uznemiravanje. Bopen iz stranke Zelenih je suprug ministarke za stambena pitanja Emanijel Kos.Među potpisnicama apela nalaze se bivše ministarke Elizabet Gigou, Oreli Filipeti, Fler Pelren, kao i sadašanja generalna direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard.

Tužilaštvo u Parizu otvorilo je početkom maja istragu, dok je Bopen (53) posle optužbi iznetih u javnosti podneo ostavku na mesto potpredsednika donjeg doma Parlamenta s ciljem da se posveti odbrani.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UDRUŽENE Bivše francuske ministarke: Žene prijavite seksualno uznemiravanje!

Izvor: Blic, 15.Maj.2016

Sedamnaest bivših francuskih ministarki poručilo je danas da će se sistematski boriti protiv seksualnog uznemiravanja, samo nekoliko dana nakon što je pokrenuta istraga protiv potpredsednika francuskog parlamenta Denija Bopina zbog optužbi za uznemiravanje žena...France’s Minister for Women Rights...

Nastavak na Blic...

Bivše francuske ministarke traže kažnjavanje seksualnog uznemirivanja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Maj.2016, 14:05

Grupa od 17 bivših francuskih ministarki uputila je apel protiv nekažnjivosti seksualnog uznemiravanja posle svedočenja osam žena koje su optužile zamenika predsednika parlamenta Denija Bopena da ih je uznemiravao. Bopen je podneo ostavku ali negira optužbe...Osam žena, od kojih četiri poslanice...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.