Betankurova predložena za Nobelovu nagradu za mir

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Betankurova predložena za Nobelovu nagradu za mir

SANTIJAGO - Čileanski predsednik Mišel Bašele je izjavila da će predložiti da Kolumbijka Ingrid Betankur, koja je nedavno oslobođena pošto su je pobunjenici držali kao taoca, dobije Nobelovu nagradu za mir, javlja danas AP.

Četrdesetšestogodišnja Ingrid Betankur i još 14 talaca su oslobođeni 2. jula.

Njihovo oslobađanje je Mišel Bašele opisala kao "veliku pobedu demokratije, mira i slobode".

Indgrid Betankur su Revolucionarne oružane snage >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kolumbije otele 2002. godine, tokom njene kampanje za predsedničke izbore u Kolumbiji.

Pošto je rekla da oprašta otmičarima, Ingrid Betankur je najavila da će se angažovati na mirnom okončanju pedesetogodišnjeg gerilskog rata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAGRADITI INGRID BETANKUR

Izvor: Kurir, 06.Jul.2008

SANTIJAGO, 06. jul 2008. (FoNet) - Čileanski predsednik Mišel Bašele je izjavila da će predložiti da Kolumbijka Ingrid Betankur, koja je nedavno oslobođena pošto su je pobunjenici držali kao taoca, dobije Nobelovu nagradu za mir, javlja danas AP. Četrdesetšestogodišnja Ingrid Betankur i još...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.