Izvor: Blic, 03.Apr.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berluskoni previše bučan za britansku kraljicu /video/

Britansku kraljicu Elizabetu Drugu nije impresionirala galama koju u Bakingemskoj palati napravio italijanski premijer Silvio Berluskoni, vidi se na video snimku koji se pojavio na interentu, prenosi BBC.



Za vreme susreta svetskih lidera u Bakingemskoj palati, na kojem je kraljica snimljena sa učesnicima samita G20, Berluskoni je glasno uzviknuo "gospodine Obama", a kraljica se okrenula kako bi pokazala blagu frustraciju zbog nepotrebne buke. Snimak je ubrzo dospeo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na veb stranicu "Jutjub" i postao veoma popularan.

Portparol Bakingemske palate je porekla tvrdnje da je kraljica bila ljuta ili uznemirena i dodala da je atmosfera na recepciji bila "topla i prijateljska".

"Bilo je malo bučno, ali to je zato što su svi bili dobro raspoloženi i srdačni, i susret je protekao bez gafova i uvreda", rekla je ona.

Berluskoni je poznat po svojim prostodušnim, nestašnim komentarima i ponašanju. Nedavno je izjavio: "Bleđi sam od Obame jer se nisam dugo sunčao". Poznat je i po tome što se sa Angelom Merkel, nemačkom kancelarkom, igrao žmurke - prilikom jednog susreta sakrio se iza stuba za zastavu da bi je iznenadio.

Berluskoni je za vreme susreta viđen i u ozbiljnom razgovoru sa Elizabetom Drugom, i potvrdio je da će G20 održati treći samit o finansijskoj krizi kasnije ove godine u Japanu, koji će pratiti ovonedeljni sastanak svetskih lidera u Londonu i susret u Vašingtonu u novembru.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.