Belgijski sud odložio odluku: Pućdemon će dobiti imunitet?

Izvor: B92, 16.Dec.2019, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgijski sud odložio odluku: Pućdemon će dobiti imunitet?

Brisel -- Belgijski sud je u ponedeljak odložio na najmanje dva meseca donošenje odluke o tome da li će izruciti bivšeg katalonskog lidera Karlesa Pućdemona Španiji.

Sud u Briselu odlučio je da će se novo ročište održati 3. februara, pošto Evropski sud pravde odluči da li Pućdemon treba da dobije imunitet pošto je izabran za evropskog poslanika.

"Sada je na Evropskom sudu u Luksemburgu da razjasni sva pitanja koja se tiču imuniteta zbog njegovog izbora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Evropski parlament", rekao je advokat nakon saslušanja.

Pućdemon i nekoliko njegovih saradnika pobegli su u Belgiju u oktobru 2017. godine, bežeći od hapšenja posle održavanja referenduma o katalonskoj nezavisnosti, koji španska vlada smatra nezakonitim.

On se u oktobru predao belgijskim pravosudnim organima pošto je Španija izdala nalog za njegovo hapšenje.

Prethodno je u maju izabran za poslanika, ali nije uspeo da dobije to mesto i zato je pokrenuo postupak pred Evropskim sudom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Belgijski sud odložio donošenje odluke o izručenju Pućdemona Španiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Dec.2019

Belgijski sud je odložio za najmanje dva meseca donošenje odluke o izručenju bivšeg katalonskog lidera Karlesa Pućdemona (Carles Puigdemont) Španiji. Sud u Briselu odlučio je da će novo saslušanje biti održano 3. februara, pošto Evropski sud pravde presudi da li Pućdemon treba da dobije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.