Bela kuća ima dve opcije za naslednicu Hejlijeve u UN?

Izvor: RTS, 13.Okt.2018, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela kuća ima dve opcije za naslednicu Hejlijeve u UN?

Bela kuća razmatra listu kandidata za mesto diplomatskog predstavnika SAD u Ujedinjenim nacijama, među kojima su i dve iskusne ambasadorke – Džejmi Mekort i Keli Najt Kraft.
Visoki zvaničnici Bele kuće kažu da je predsednik Donald Tramp sklon da izabere ženu za zamenicu Niki Hejli i da traži nekoga ko je već u administraciji.

Oni navode da je zbog bezbednosnih i drugih provera >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lakše izabrati nekog ko već radi za američku vladu, prenosi Politiko.
Džejmi Mekort je ambasadorka SAD u Francuskoj i Monaku, a Kraftova je ambasadorka u Kanadi, supruga rudarskog magnata i velikog republikanskog donatora.
"Obe su sofisticirane, pametne i voljne da putuju", kaže jedan neimenovani zvaničnik.
Prvi favorit za naslednicu Hejlijeve u UN bila je Dajna Pauel, bivša zamenica savetnika za nacionalnu bezbednost, ali je njeno ime ispalo sa spiska potencijalnih kandidata.
Tramp takođe razmatra i neke kandidate iz poslovnog sveta, rekao je jedan visoki američki zvaničnik.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PONOVO ŽENA Bela kuća ima dve opcije za naslednice Hejlijeve u UN

Izvor: Blic, 14.Okt.2018, 00:31

Bela kuća razmatra listu kandidata za mesto diplomatskog predstavnika SAD u Ujedinjenim nacijama, među kojima su i dve iskusne ambasadorke - Džejmi Mekort i Keli Najt Kraft.

Nastavak na Blic...

Ko je naslednik Niki Hejli?

Izvor: Vesti-online.com, 14.Okt.2018

Bela kuća razmatra listu kandidata za mesto diplomatskog predstavnika SAD u UN, među kojima su i dve iskusne ambasadorke - Džejmi Mekort i Keli Najt Kraft...Visoki zvaničnici Bele kuće kažu da je predsednik Donald Tramp sklon da izabere ženu za zamenicu Niki Hejli i da traži nekoga ko je već...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.