Bangladeš: Džihadisti ID ubili mačetama profesora engleskog jezika

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Apr.2016, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bangladeš: Džihadisti ID ubili mačetama profesora engleskog jezika

Nepoznati napadači ubili su danas mačetama jednog univerzitetskog profesora na severozapadu Bangladešu, saopštila je policija.

Profesor engleskog jezika Rezaul Karim Sidikej presretnut je na putu do posla u gradu Radžšani. Policija je navela da su mu napadači prerezali vrat i odmah pobegli sa mesta zločina.

Džihadisti Islamske države preuzeli su odgovornost za ubistvo, optužujući Sidikeja da je širio ateizam, navela je obaveštajna grupa SITE.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sopštenju policije se navodi da obrazac napada podseća na ubistva koja su ranije počinili ekstremisti ID.

ID je preuzimala odgovornost i za druge napade u Bangladešu, ali je vlada uporno odbacivala te tvrdnje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Bangladeš: IDIL ubio profesora engleskog jezika

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Apr.2016

Nepoznati napadači ubili su u subotu mačetama jednog univerzitetskog profesora na sjeverozapadu Bangladešu, saopštila je policija...Profesor engleskog jezika Rezaul Karim Sidikej presretnut je na putu do posla u gradu Radžšani. Policija je navela da su mu napadači prerezali vrat i odmah pobjegli...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.