Izvor: RTS, 20.Okt.2020, 07:39

Nastavljeni sukobi u Nagorno-Karabahu, Baku tvrdi da je uništio deo jermenskog teškog naoružanja

Azerbejdžansko ministarstvo odbrane saopštilo je da su borbe oko Nagorno-Karabaha nastavljene prethodnog dana i tokom noći u tri pravca konfliktne zone.
Prema saopštenju ministarstva, sukobi su nastavljeni različitim intenzitetom u pravcima Agder–Agdamski, Fizuli–Gadrut–Džebrailski i Gubadli–Žangilanski.

"Neprijatelj granatira odbrambene položaje azerbejdžanske vojske malokalibarskim oružjem, minibacačima i topovima", stoji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u saopštenju, prenosi Tas.
Kaže se da su azerbejdžanske snage uništile značajnu količinu jermenskog teškog naoružanja, pored ostalog dva tenka T-72, četiri BM-21 grad raketna bacača i pet vozila.
Dodaje se da azerbejdžanske trupe kontrolišu operativnu situaciju duž cele linije fronta.
Jermenija i Azerbejdžan postigli su u subotu drugi sporazum o humanitarnom prekidu vatre koji je stupio na snagu u ponoć po lokalnom vremenu, ali su dve zemlje odmah počele da optužuju jedna drugu za kršenje primirja.
Obnovljeni sukobi oko Nagorno-Karabaha izbili su 27. septembra nakon što su se tokom leta azerbejdžanske i jermenske snage sukobile na granici dve zemlje.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.