Ukinuta blokada američkog Kongresa, obližnji požar ugašen

Izvor: VOA, 18.Jan.2021, 11:47

Ukinuta blokada američkog Kongresa, obližnji požar ugašen

Kompleks američkog Kongresa u ponedeljak je iz predostrožnosti bio zatvoren sat vremena, nakon što je u blizini izbio manji požar, što pokazuje koliko je situacija napeta uoči inauguracije novoizabranog predsednika Džoa Bajdena 20. januara. Policija Kapitola saopštila je da je odluka o blokadi Kongresa ukinuta nakon što je požar ugašen. "Kompleks američkog Kapitola je bio privremeno zatvoren iz predostrožnosti. Ne postoji pretnja po javnost", tvitovala je Tajna služba. Policija Kapitola prethodno je saopštila da je vršilac dužnosti šefa policije iz predostrožnosti naredio da se zatvori kompleks, u kojem se zgrada Kongresa i nekoliko obližnjih zgrada. Prema izjavama očevidaca, blizu Kapitola se video dim. Vatrogasna služba prestonica saopštila je da je ispod nadvožnjaka nedaleko od zgrade Kongresa izbio požar koji je ugašen, i da je dim posledica tog incidenta. Povređenih nije bilo. Kongres je bio zatvoren dva dana uoči inauguracije novoizabranog predsednika Bajdena i nakon nasilnog upada ekstremista i pristalica odlazećeg predsednika Donalda Trampa u Kongres.  

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

TRAMP DONEO NAREDBU, BAJDEN JE UKIDA: Šta će biti na kraju sa putovanjima iz Evrope u Ameriku?

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2021, 09:12

Tramp je odlučio da ukine ograničenja za putovanja iz Evrope i Brazila u SAD, ali Bajden namera da tu odluku poništi..Novoizabrani američki predsednik Džo Bajden planira da blokira Trumpovo ukidanje ograničenja putovanja ljudima koji ulaze u SAD iz Evrope ili Brazila, rekla je Bajdenova portparolka...Tramp...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.