Izvor: RTS, 29.Maj.2022, 16:58

Bajden obišao porodice žrtava pucnjave u Juvaldeu

Predsednik SAD Džozef Bajden posetio je Juvalde, grad u Teksasu, kako bi utešio porodice žrtava najveće pucnjave u američkoj školi u poslednjoj deceniji, u trenutku kada se postavlja pitanje koliko je policija bila ažurna i da li je tolika tragedija mogla da se spreči.
Žitelji Juvaldea su gnevni zbog odluke policije da dozvoli napadaču da ostane u učionici skoro sat vremena dok su oni čekali u hodniku, a uspaničena deca zvala 911 da im pomognu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Istražitelji su tražili da utvrde koliko su kritične greške napravljene u odgovoru na pucnjavu u kojoj je ubijeno 19 učenika i dva nastavnika u Osnovnoj školi Rob, a neki su pozvali FBI da ispita policijske akcije.
Bajden je obišao spomen obeležje podignuto u školi i razgovarao sa porodicama žrtava, preživelima i onima koji su prvi odgovorili na pucnjavu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.