Izvor: N1 televizija, 12.Maj.2021, 07:02

BLOG UŽIVO: Eskalirali sukobi Izraela i Hamasa, više od 40 mrtvih, ginu i deca

Eksalacija sukoba Izraela i Hamasa. U sredu - od ranog jutra sirene su se čule u Tel Avivu. Odjeknulo je i nekoliko eksplozija. Izrael izveo desetine udara iz vazduha u roku od nekoliko minuta, ciljajući bezbednosne instalacije. Najmanje 35 Palestinaca, uključujući 12 dece i pet Izraelaca ubijeno je u sukobima do sada, saopštili su zdravstveni zvaničnici, a prenosi BBC. Izraelski premijer najavio je da će intenzivirati napade na Gazu, dok je UN izaslanik za Bliski istok pozvao na prekid vatre i upozorio da "troškove rata plaćaju obični ljudi". Glavna tužiteljka Međunarodnog krivičnog suda upozorava na mogućnost da su počinjeni zločini. Sastaje se SB UN.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RAT NA BLISKOM ISTOKU: Više od 1.050 raketa palo na Izrael za 38 sati, bombardovan dom najvišeg operativca Hamasa

Izvor: Kurir, 12.Maj.2021

Izraelske i palestinske snage ponovo su se sukobile rano jutros. I jedni i drugi su bombardovali civilne i vojne ciljeve. Broj žrtava raste. Izaslanik UN za Bliski istok pozvao je na prekid sukoba upozorivši da situacija "eskalira ka pravom pravcatom ratu". Sazvan hitan sastanak UN.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.