Avionom poslat deo pomoći za Srbe na ostrvu Sveti Martin

Izvor: RTS, 11.Sep.2017, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avionom poslat deo pomoći za Srbe na ostrvu Sveti Martin

U nedelju uveče teretnim avionom poslata je pomoć u namirnicama i vodi za Srbe na ostrvu Sveti Martin, koji je pogodio uragan "Irma". Te namirnice biće dovoljne dok ne stigne brod koji noćas kreće za to ostrvo. Zoran Milinković koji je na Sveti Martin stigao sa ostrva Gvadalupe, sa čijeg aerodroma su poslate namirnice, kaže za Internet portal RTS-a da se situacija vrlo polako normalizuje, ali da su najveći problemi i dalje nedostatak vode i električne energije. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Zoran Milinković je rekao da je teretnim avionom sa aerodroma u Gvadalupeu poslat deo pomoći. Sutra uveče stižu i voda i namirnice koje su utovarene na brod.

"Voda je sinoć utovarena na brod, ona stiže sutra uveče, međutim, neće tada moći da bude isporučena, jer je policijski čas, već tek prekosutra", objasnio je Milinković.
U teretnom avionu je, međutim, dovoljno konzervirane hrane, tostova i hrane za bebe.

Na ostrva pogođena uraganom "Irma" su, kaže, upućeni i električari, a trenutno je najvažnije da se osposobi aerodrom kako bi oni koji žele mogli da napuste Sveti Martin.
"Sve više imam komunikaciju sa našim ljudima. Polako, ali jako polako se normalizuje situacija, verujem da će od sutra biti mnogo bolje", rekao je Milinković.

Uragan "Irma" je, nakon snažnog udara na karipska ostrva, stigao oslabljen do Floride. Na Kubi je 25 osoba izgubilo život pod naletom uragana, dok su tri osobe stradale u južnoj američkoj saveznoj državi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Specijalno za "Vesti" sa Gvadalupe: Naši ljudi su dobro, nema povređenih

Izvor: Vesti-online.com, 11.Sep.2017

Zoran Milinković, Srbin iz Kraljeva koji radi na Karibima, na ostrvu Sveti Martin koje je najteže pogodila tropska oluja Irma, kaže da su Srbi kojih ima pedesetak u ovom delu sveta - dobro i da očekuju pomoć i evakuaciju. Od države Srbije kaže nikakav poziv ili pomoć nisu dobili...- Bio sam na...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.