Avioni Il-20 nakon incidenta u Siriji će dobiti nove sisteme radio-elektronske borbe

Izvor: Vostok.rs, 28.Sep.2018, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avioni Il-20 nakon incidenta u Siriji će dobiti nove sisteme radio-elektronske borbe

Posle incidenta s ruskim avionom Il-20 u Siriji ruski koncern „Radioelektronske tehnologije“ nastavlja da razrađuje komplekse odbrane i radio-elektronske borbe, koji će na osnovu novih fizičkih principa učiniti da taj izviđački avion bude nevidljiv za protivničke rakete, izjavio je u petak predstavnik koncerna Vladimir Mihejev.


„Stalno se bavimo ogledno-konstruktorskim radovima i razvijamo komplekse odbrane iz klase ’vitebsk‘, ’prezident‘, ’hibini‘ i drugih“, rekao je Mihejev. 


Prema njegovim rečima, Il-20 je prilično star tip aviona, sa standardnom opremom za zaštitu od prenosivih raketnih kompleksa. 


„Ako Ministarstvo odbrane bude dalo takav zadatak, opremićemo ga savremenim kompleksima za radio-elektronsku borbu“, dodao je Mihejev. 


On je objasnio da će novi kompleksi omogućiti postavljanje aerosolnih zavesa koje će učiniti da avion bude nevidljiv za rakete protivnika u svim dijapazonima (vidljivom infracrvenom, toplotnom, laserskom, radarskom). 


Ruski izviđački avion Il-20 koji je bio na 35 kilometara od obale Sredozemnog mora oboren je 17. septembra tokom povratka u avio-bazu Hmejmim u Siriji. Istovremeno su četiri izraelska lovca F-16 napala sirijske objekte u Latakiji. 


Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, Izrael je obavestio rusku stranu o napadu samo minut pre nego što je počeo, ne navodeći mesto napada i položaj lovaca F-16. 


Prema saopštenju Ministarstva, izraelski piloti su izložili ruski avion napadu sirijske protivvazdušne odbrane. Avion je oboren raketom iz kompleksa S-200. Poginulo je 15 ruskih vojnika.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut - 28.09.

Izvor: Vostok.rs, 29.Sep.2018, 14:12

  . . . Pregled dešavanja na ratištu u Siriji za 28.09.. . . Stanje na frontu - .. . . Pregled političkih i drugih vesti za 28.09. .   . . Avioni Il-20 nakon incidenta u Siriji će dobiti nove sisteme radio-elektronske borbe  - Posle incidenta s ruskim avionom Il-20 u Siriji...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.