Avion u San Francisku pao jer je pilot bio na obuci!

Izvor: Press, 08.Jul.2013, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avion u San Francisku pao jer je pilot bio na obuci!

Li Kang-kuk, drugi najmlađi pilot od četvorice koja su se nalazila u avionu, imao je tek 43 sata iskustva upravljanja ovakvim tipom aviona. Posada je pokušala da prekine proces sletanja dve sekunde pre nego što je avion udario u tlo i planuo.
Bio je to prvi Kang-kukov pokušaj sletanja Boingom 777 u San Francisku, iako je drugim tipovima aviona sletao već 29 puta, potvrđuju iz južnokorejskog Ministarstva saobraćaja.
Postavlja se pitanje šta su tokom sletanja aviona radili instruktori >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << koji su bili u obavezi da preuzmu kontrolu kada je situacija postala kritična, ali i treba li se uopšte vršiti obuka u avionu sa putnicima?
U nesreći su poginule dve kineske šesnaestogodišnjakinje, a ovo je ujedno i prva fatalna nesreća Boinga 777 od njegovog prvog leta, koje je odrađeno 1995. godine.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.