Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Avg.2020, 14:26

Austrija će uputiti milion evra pomoći Libanu

Austrija će uputiti milion evra Libanu kao hitnu pomoć posle nedavne eksplozije u Bejrutu, saopštila je danas vlada u Beču.

Novac će biti stavljen na raspolaganje Crvenom krstu i Crvenom polumesecu, i drugim nevladinim organizacijama koje će nabaviti hranu i druge potrepštine za ugroženo stanovništvo.

Vlada Austrije, čija je ambasada u Libanu oštećena u eksploziji, nisu navele kada će tačno poslati donaciju.

UN i Francuska organizuju sutra međunarodnu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << donatorsku konferenciju za prikupljanje pomoći Libanu. Američki predsednik Donald Tramp potvrdio je učešće na konferenciji.

Prema poslednjem bilansu, najmanje 154 osobe su poginule, a više od 5.000 je ranjeno u eksploziji skladišta amonijum nitrata koja se dogodila 4. avgusta u luci nedaleko od užeg centra Bejruta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.