Austrija: U delovima Štajerske najviši stepen pasnosti od lavina

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Jan.2019, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrija: U delovima Štajerske najviši stepen pasnosti od lavina

U mnogim delovima austrijske savezne pokrajine Štajerske od danas poslepodne na snazi je najviši stepen opasnosti od lavina zbog novog snega koji se očekuje u toku večeri, saoštila je Uprava za odbranu od lavina u Štajerskoj.

"Onaj ko odsada više ne poštuje zvanična uputstva više ne đeluje samo neodgovorno nego dovodi vlastiti i tuđe živote u opasnost", rekao je vicepremijer Štajerske Mihael Šikhofer, prenosi agencija Hina.

Lavinama je posebno pogođena >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << turistička oblast Dahštajn s mnogim skijalištima. Na nekim mestima snežni nanosi iznose i do 10 metara.

U toku večeri i noći se očekuje jedan metar novog snega. Od vikenda je u Štajerskoj palo tri metra novog snega.

U ostalim delovima Austrije je opasnost od lavina na drugom stepenu opasnosti.U međuvremenu su i mnogi turisti napustili skijališta zbog činjenice da su mnoge staze zatvorene a i mnogi skijaški liftovi su van pogona.

Prolazno smirivanje vremena se očekuje u četvrtak i petak nakon čega bi trebalo da uslede nove obilne padavine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CRVENA UZBUNA U AUSTRIJI: Proglašen najviši stepen opasnosti od lavina! Zatvaraju i EVAKUIŠU ski-centre! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 09.Jan.2019, 14:34

BEČ - Neprestane padavine snega izazivaju ogromne probleme u mnogim delovima Austrije, tako da je, posle Štajerske i Donje Austrije, i u Gornjoj Austriji i Salcburgu proglašen najviši nivo opasnosti od lavina.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.