EU razmatra da tuži AstraZeneka zbog kršenja ugovora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2021, 08:20

EU razmatra da tuži AstraZeneka zbog kršenja ugovora

Države članice EU razmatraju da tuže sudu kompaniju AstraZeneka zbog kršenja ugovorne obaveze o rokovima isporuka vakcina, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Litvanije Edgars Rinkevič.

On je naveo da će tužba biti podneta kao "koordinisana akcija".

Iz kompanije AstraZeneka koja je razvila svoju vakcinu u saradnji sa Univerzitetom Oksford, u petak su poručili EU da ne mogu da isporuče dogovorene količine do kraja marta, prenosi Rojters.

AstraZeneka: >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Nije tačno da naša vakcina slabo pomaže starijima

Farmaceutska kompanija AstraZeneka demantovala je pisanje nemačkih listova "Bild" i "Handelsblat" da je mala efikasnost njene vakcine među osobama starijim od 65 godina.

Iz AstraZeneke su poručili da je pisanje nemačkih listova "potpuna neistina", preneo je Rojters.

"Bild" i "Handelšblat" su u odvojenim izveštajima u ponedeljak objavili da vakcina AstraZeneke ima efikasnost od svega osam do 10 odsto među osobama starijim od 65 godina.

Dva lista su dodala i da nemačka vlada ne očekuje da će evropsko zdravstveno regulatorno telo odobriti upotrebu vakcine za starije od 65 godina.

Nemačka: Nema podataka o maloj efikasnosti Astrazeneke

Nemačko Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da nema podataka, koji bi ukazali da je efikasnost vakcine protiv korona virusa kompanije AstraZeneka samo osam odsto među starijim osobama.

Ministarstvo je ponovilo da očekuje od Evropske agencije za lekove da u petak odluči da li će odobriti vakcinu, prenosi Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Astra Zeneka demantuje nemačke medije: Nije tačno da je efikasnost naše vakcine među starijima od 65 godina samo 10 odsto

Izvor: Blic, 26.Jan.2021

Farmaceutska kompanija Astra Zeneka demantovala je pisanje nemačkih listova "Bild" i "Handelsblat" da je mala efikasnost njene vakcine među osobama starijim od 65 godina.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.