Bilt: Artmanova, čitaj malo moje knjige i ne laži!

Izvor: Vesti-online.com, 08.Apr.2012, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bilt: Artmanova, čitaj malo moje knjige i ne laži!

Švedski ministar inostranih poslova Karl Bilt poručio je bivšoj portparolki Tribunala u Hagu Florens Artman, koja ga je kritikovala u Sarajevu, da bi trebalo da pročita njegove knjige i da prestane da širi laži o njemu.

Artmanova je verbalno napala Bilta zato što je prisustvovao obeležavanju "početka opsade Sarajeva" navodeći da on to ne zaslužuje "jer nije ništa uradio da opsada ne traje toliko dugo".

U Federaciji BiH 6. april se obeležava kao dan početka >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ''opsade Sarajeva'', dok se u Republici Srpskoj smatra da je na taj dan počeo progon Srba i najvećeg etničkog čišćenja iz jednog grada u Evropi od Drugog svetskog rata.

Karl Bilt je bio prvi visoki predstavnik u BiH, te učesnik pregovora o okončanju rata u BiH u svojstvu specijalnog izaslanika EU za bivšu Jugoslaviju.

Bilt je odbacio njene kritike. "Ona bi trebalo da čita moje knjige umesto što govori laži", napisao je Bilt na svom internet blogu, dodajući da Artmanova "ima običaj da se bezbrižno odnosi prema činjenicima".

On je naglasio da je Artmanova bila u tolikom sporu sa Međunarodnim tribunalom da su morali da objave nalog za njeno hapšenje.

Haški tribunal izdao je 16. novembra prošle godine nalog za hapšenje Artmanove, jer nije platila kaznu od 7.000 evra izrečenu zbog nepoštovanja Tribunala.

Artmanova je proglašena krivom zbog objavljivanja poverljivih detalja sa suđenja nekadašnjem predsedniku SR Jugoslavije i Srbije Slobodanu Miloševiću. Haški tribunal utvrdio je 2009. godine da je Artmanova namerno i voljno ometala sprovođenje pravde, što je okarakterisano kao nepoštovanje suda.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bilt: Artman treba da čita moje knjige

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Apr.2012

Švedski ministar inostranih poslova Karl Bilt poručio je bivšoj portparolki Tribunala u Hagu Florens Artman, koja ga je kritikovala u Sarajevu, da bi trebalo da pročita njegove knjige i da prestane da širi laži o njemu. Artmanova je verbalno napala Bilta zato što je u petak prisustvovao obeležavanju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Bezbrižan odnos prema činjenicama?

Izvor: RTS, 08.Apr.2012

Florans Artman ima običaj da se "bezbrižno odnosi prema činjenicama", napisao je Karl Bilt, odgovarajući na optužbe bivše portparolke Haškog tribunala da je "kriv za dugu opsadu Sarajeva"...Švedski ministar inostranih poslova Karl Bilt poručio je bivšoj portparolki Haškog tribunala Florans...

Nastavak na RTS...

Svađa Bilta i Artmanove zbog Slobe

Izvor: Mondo, 08.Apr.2012

Švedski ministar spoljnih poslova Karl Bilt poručio je bivšoj portparolki glavnog haškog tužioca, francuskoj novinarki Florans Artman da pročita njegove knjige i prestane da govori "laži" o njemu.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.