Arktički talas i snežna oluja zahvatili SAD

Izvor: VOA, 17.Dec.2016, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arktički talas i snežna oluja zahvatili SAD

Arktički talas zahvatio je severni deo Sjedinjenih Država, sa opasno niskim temperaturama u Montani i Severnoj Dakoti i velikim snegom u drugim delovima zemlje. Stanovnici Severne Dakote suočavaju se sa "hladnoćom koja bi mogla da im ugrozi živote", saopštila je u Nacionalna meteorološka služba. U Montani se ljudi upozoravaju da se čuvaju hipotermije, dok bi rekordno niske temperature u subotu mogle da padnu na 34 stepena ispod nule. Meteorolozi su naveli da je reč o arktičkom talasu koji je iz Kanade zahvatio savezne države na severu i srednji zapad. U međuvremenu, snežna oluja zahvatila je Viskonsin, Indijanu, Vermont, Nju Hempšir i Mejn. U tim saveznim državama danas se očekuju najveće padavine, i do 15 centimetara u nekim oblastima. Nevreme bi moglo da omete saobraćaj u nekoliko delova zemlje ovog vikenda. U Bostonu su u petak zabeležene najniže temperature za taj dan od 1883. godine. Škole su bile zatvorene, a zvaničnici su upozoravali stanovnike da ne izlaze napolje.  

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Arktički talas zahvatio sever SAD, šestoro poginulo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2016, 00:24

Arktički talas zahvatio je severni deo SAD, sa opasno niskim temperaturama u Montani i Severnoj Dakoti i obilnim snegom u drugim delovima zemlje...Sneg i led su izazvali haos na putevima i na stotine saobraćajnih nezgoda...Zbog poledice je život izgubilo najmanje šest osoba, javio je AP...Najgora...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.