Antirasistički protest završen nasiljem policije na jugu Brazila

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Jun.2020, 08:16

Antirasistički protest završen nasiljem policije na jugu Brazila

Protest protiv rasizma u gradu Kuritiba na jugu Brazila završen je sinoć nasiljem, policija je koristila gumene metke i suzavac da bi rasterala demonstrante.

Na snimcima koje su emitovali lokalni mediji vide se desetine demonstranata kako gađaju kamenjem zgradu suda a na drugoj lokaciji policija kako tuče demonstrante pendrecima dok skandiraju protiv predsednika Brazila Žaira Bolsonara.

Oko 20 odsto stanovništva Kuritibe su crni ili višerasni, manje nego u mnogim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << drugim velikim brazilskim gradovima.

Na protest su pozvale antifašističke grupe preko društvenih mreža.

Sve je počelo mirno ispred državnog univerziteta u Parani, ali prema izveštajima lokalnih, do nasilja je došlo kada su se demonstranti približili palati guvernera Ratinja mlađeg, bliskog Bolsonarovog saradnika.

Policija je saopštila da niko nije uhapšen.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.