Amerikanci razočarani: Tramp nije ispunio nijedno obećanje

Izvor: Vesti-online.com, 16.Dec.2017, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci razočarani: Tramp nije ispunio nijedno obećanje

Stav koji građani SAD imaju o svojoj zemlji i o predsedniku Donaldu Trampu, na kraju 2017. godine obojen je pesimizmom, pokazalo je danas objavljeno istraživanje javnog mnjenja.

Najnovija anketa, koju su obavili Centar za istraživanje javnih pitanja NORC i agencija AP, pokazala je da manje od četvrtine Amerikanaca smatra da je Tramp ispunio obećanja koja je dao glasačima pre stupanja na dužnost.

Kod republikanskih glasača samo polovina ocenjuje da je Tramp ispunio >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << obećanja, između ostalih i ono da će reformisati zakon o zdravstvenoj zaštiti koji je uveo njegov prethodnik Barak Obama, zatim da će se SAD povući iz nuklearnog sporazuma sa Iranom i da će investirati milione u nove projekte za popravku države infrastrukture.

Nijedan od tih koraka nije preuzet, navodi AP.

Prema istoj anketi, samo troje od 10 Amerikanaca navelo je da se SAD kreću u dobrom pravcu, a 52 odsto je reklo da je država u lošijem stanju od kako je Tramp postao predsednik.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.