Amerikanci potrošili 51 milijardu na ljubimce

Izvor: BKTV News, 06.Mar.2012, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci potrošili 51 milijardu na ljubimce

Amerikanci su 2011. godine potrošili skoro 51 milijardu dolara na kućne ljubimaca. Američko udruženje proizvođača za kućne ljubimce (The American Pet Products Association, APPA) kaže da je istorijski rekord da je više od 50 milijardi dolara otišlo na pse, mačke, kanarince, akvarijumske ribice i slične sustanare.
Hrana i veterinari odneli su 65 odsto ukupnih rashoda za ljubimce. Ali, najviše su porasle usluge: za održavanje krzna, pansione i hotele za kućne ljubimce, za čuvanje >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ljubimaca (pet-sitting) i dnevnu negu porasli su za gotovo 8 odsto, na 3,8 milijardi dolara 2011. godine.
APPA kaže da bi ova, 2012, trebalo da bude još jedna znamenita godina za te usluge, uz rast od 8,4 odsto, na 4,1 milijardu dolara.
Izvor: vesti online
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.