Amerika i Rusija odlično sarađuju, ali u svemiru

Izvor: B92, 20.Nov.2018, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerika i Rusija odlično sarađuju, ali u svemiru

Moskva -- Ruski i američki zvaničnici pohvalili su zajedničku saradnju dveju zemalja u svemiru, rekavši da je ona jaka uprkos političkim tenzijama.

"Apsolutno verujemo jedni drugima i politički vetrovi nas ne dotiču", rekao je direktor "Roskosmosa" Dmitrij Rogozin, prenosi AP.

Čelnik odseka NASA za istraživanje i operacije Bil Gestenmajer izjavio je da je svemir spojio dve zemlje. "Kao partneri, mogu da kažem da zajedno radimo izuzetno dobro", rekao je on.

Dvojica zvaničnika sastala su se danas na konferenciji u Moskvi povodom 20. godišnjice Međunarodne svemirske stanice.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SAD i Rusija sarađuju u svemiru, uprkos političkim tenzijama

Izvor: Večernje novosti, 20.Nov.2018

"Apsolutno verujemo jedni drugima i politički vetrovi nas ne dotiču", rekao je direktor "Roskosmosa" Dmitrij Rogozin MOSKVA - Ruski i američki zvaničnici pohvalili su zajedničku saradnju dveju zemalja u svemiru, rekavši da je ona jaka uprkos političkim tenzijama."Apsolutno...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.