Američki taliban danas izlazi iz zatvora

Izvor: Večernje novosti, 23.Maj.2019, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Američki taliban" danas izlazi iz zatvora

Džon Volker Lind iz Kalifornije, poznatiji kao "američki taliban", koji je zarobljen u Avganistanu 2001. godine i osuđen zbog pružanja podrske talibanima Džon Volker Lind iz Kalifornije, poznatiji kao "američki taliban", koji je zarobljen u Avganistanu 2001. godine i osuđen zbog pružanja podrske talibanima, danas će biti pušten iz zatvora u Indijani. Nakon što je odslužio 17 od 20 godina u zatvoru u gradu Tere Hout, na koliko je osuđen pošto je priznao da je kriv >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << za pružanje podrške talibanima, 28-ogodišnji Lind će biti pušten zbog dobrog vladanja.PROČITAJTE JOŠ - Trampovo pomilovanje ratnih zločinaca? Tome se, međutim, protivi porodica Majka Spena, koji je u Avganistanu ubijen tokom pobune talibanskih zatvorenika. Spen je ispitivao Linda malo pre napada, podseća AP.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

"Američki taliban" pušten iz zatvora

Izvor: VOA, 23.Maj.2019

Džon Voker Lind, poznat i kao „američki taliban“ koji je uhapšen 2001. godine dok se borio na strani talibana u Avganistanu, pušten je iz federalnog zatvora u Indijani. Lind je odslužio 17 od 20 godina zatvorske kazne, na koju je bio osuđen zbog toga što je nelegano podržavao talibane. Tada...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.