Američka tajna služba prati posete i seksi sajtovima

Izvor: NaDlanu.com, 27.Nov.2013, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka tajna služba prati posete i seksi sajtovima

Nacionalna bezbednosna agencija (NSA) prikuplja podatke o seksualnoj aktivnosti korisnika interneta i dokaze o poseti pornografskim sajtovima u okviru predloženog plana za narušavanje ugleda osoba za koje agencija veruje da radikalizuju druge svojim zapaljivim govorima, saznaje se iz strogo poveljivog dokumenta NSA.

Dokument koji je otkrio uzbunjivač Edvard Snouden identifikuje četiri “cilja” (svi su muslimani), kao “primere” kako se “slabe tačke pojedinca” mogu otkriti >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << elektronskim nadzorom, a zatim iskoristiti za podrivanje kredibiliteta, ugleda i autoriteta cilja.Dokument od 3. oktobra 2012. godine poziva se na delotvornost optuživanja za licemerje u suzbijanju aktivnosti takvih osoba, ukazujući na ranija iskustva u praćenju elektronske komunikacije koja “navode na zaključak da je autoritet osoba sklonih radikalizaciji posebno ugrožen ako njihovo ponašanje u privatnom životu nije u skladu sa njihovim ponašanjem u javnosti”.U slabe tačke, za koje NSA smatra da se naročito efikasno mogu iskoristiti protiv “radikalizatora”, spadaju “gledanje seksualno eksplicitnog materijala na internetu” i “korišćenje ubedljivog seksualno eksplicitnog jezika u komunikaciji sa neiskusnim mladim devojkama”.Autor dokumenta je navodno “DIRNSA” (Direktor Nacionalne bezbednosne agencije), a pored NSA, među navedenim primaocima su i zvaničnici ministarstava pravde i trgovine, kao i Uprava za suzbijanje droge (DEA). Izvor: Blic

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.