Američka košarkašica u ruskom zatvoru traži Bajdenovu pomoć u oslobađanju

Izvor: VOA, 05.Jul.2022, 12:42

Američka košarkašica u ruskom zatvoru traži Bajdenovu pomoć u oslobađanju

Američka košarkaška zvezda Britni Grajner poslala je pismo predsedniku Džou Bajdenu tražeći od njega da "učini sve što može" da vrati kući nju i druge Amerikance zatočene u Rusiji. Predstavnici Grajnerove podelili su delove pisma u ponedeljak. "Dok sedim ovde u ruskom zatvoru, sam sa svojim mislima i bez zaštite supruge, porodice, prijatelja, olimpijskog dresa ili bilo kakvih dostignuća, užasnuta sam time da bih mogla da ovde ostanem ovde zauvek", napisala je Grajner. Iz Bele kuće je u utorak saopšteno da je Bajden pročitao pismo Grajner i da mu je pitanje njenog oslobađanja jedan od prioriteta. Grajner je uhapšena u februaru pod optužbom da je posedovala ulje kanabisa. Suđenje joj je počelo prošle nedelje i trebalo bi da se nastavi u četvrtak. Portparolka Saveta za nacionalnu bezbednost SAD Adrijen Votson izjavila je u ponedeljak da je Grajner pogrešno privedena i da Bajdenova administracija "nastavlja da radi agresivno — koristeći sva raspoloživa sredstva — da je vrati kući". U izveštaju su korišćene neke informacije AP-a AFP-a i Rojtersa.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

"PLAŠIM SE DA SE NEĆU VRATITI KUĆI" Vapaj američke košarkaške zvezde iz zatvora u Rusiji, traži Bajdenovu POMOĆ

Izvor: Blic, 05.Jul.2022

Američka košarkašica Britni Grajner, koja je pre četiri meseca uhapšena u Moskvi zbog nedozvoljenog posedovanja narkotika, zatražila je pomoć od predsednika SAD Džozefa Bajdena.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.