Ambasador potvrdio da je Milić u Ambasadi Srbije u Podgorici

Izvor: N1 televizija, 26.Nov.2018, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador potvrdio da je Milić u Ambasadi Srbije u Podgorici

Državljanka Srbije Branka Milić, optužena za umešanost u navodni pokušaj terorizma u Crnoj Gori, nalazi se u prostorijama Ambasade Srbije u Podgorici, potvrdio je ambasador Zoran Bingulac.

Bingulac je zbog slučaja Milić pozvan na konsultacije u Ministarstvo spoljnih poslova u Podgorici koje je tražilo stav Srbije povodom toga što je optužena, kojoj je odlukom suda određen pritvor, "zadržana" u prostorijama Ambasade, saopštilo je crnogorsko ministarstvo.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << saopštenju se navodi da je Bingulac potvrdio da je Milić u Ambasadi, da su odmah po njenom dolasku obavešteni nadležni državni organi Srbije, kao i da se narednih dana može očekivati zvaničan stav i reakcija Beograda.

"Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova, ambasador Janković, saopštio je na sastanku da bi svako delovanje koje utiče na sudski postupak, značilo kršenje principa međunarodnog prava kao i diplomatske prakse između država koje imaju uređene diplomatske odnose, te zatražio što brži odgovor srpske strane", saopštilo je crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Janković je rekao da će crnogorsko ministarstvo i drugi organi preduzeti dalje mere i radnje, u skladu s međunarodnim standardima, pravnim poretkom Crne Gore i diplomatskom i pravnom praksom.

Milić je u petak napustila suđenje u Višem sudu u Podgorici, gde se sudi grupi optuženoj za navodni pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 2016. godine. Zvanična potvrda da je ona u Ambasadi stigla je tek danas.

Pošto je Milić napustila suđenje, sudija Suzana Mugoša naložila je da joj ponovo bude određen pritvor zbog straha od bekstva.

Milić je, međutim, u međuvremenu pobegla u Ambasadu Srbije, a njen advokat Miroje Jovanović objavio je video-snimak na Fejsbuku, na kojem se vidi kako njih dvoje u dvorištu Ambasade čekaju prijem.

Shodno Bečkoj konvenciji o diplomatskim odnosima, crnogorska policija nema nikakvu mogućnost da uđe u Ambasadu i uhapsi Milić, osim ako ne dobije odobrenje ambasadora.

Crnoj Gori ostaje da od Srbije zatraži izručenje Milić ili da diplomatskim kanalima "privoli" ambasadora da joj otkaže gostoprimstvo.

Milić je na suđenju tražila izuzeće sudskih veštaka i celog sudskog veća, što je sud odbio.

Njen branilac je na suđenju rekao da je sudski veštak, doktor Šoć, fotografisao intimne delove njenog tela.

Ona se od oktobra prošle godine branila sa slobode, a bila je smeštena u jednom od manastira.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bingulac potvrdio da je Branka Milić u Ambasadi Srbije u Podgorici

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Nov.2018

Državljanka Srbije Branka Milić, optužena za umešanost u navodni pokušaj terorizma u Crnoj Gori, nalazi se u prostorijama Ambasade Srbije u Podgorici, potvrdio je danas ambasador Zoran Bingulac...Bingulac je zbog slučaja Milić pozvan na konsultacije u Ministarstvo spoljnih poslova u Podgorici...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.