Ambasador: Britanija je rame uz rame sa SAD po pitanju Severne Koreje

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Avg.2017, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador: Britanija je rame uz rame sa SAD po pitanju Severne Koreje

Britanski ambasador u UN Metju Rajkroft izjavio je danas da Velika Britanija stoji "rame uz rame sa SAD" u suočavanju s nuklearnom pretnjom Severne Koreje.

Rajkroft je rekao novinarima u sedištu UN u Njujorku da su Britanija i SAD bile veoma jasne u zahtevanju od Pjongjanga da prekine svoj nuklearni i raketni program.

Severnokorejski lider Kim Džong Un treba da sluša i da "deluje povodom toga", rekao je britanski ambasador.

Rajkroft je istakao da Severna >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Koreja "ima ključ za ukidanje sankcija".

Upitan da li zaoštravanje retorike američkog predsednika Donalda Trampa smanjuje izglede za obnavljanje pregovora, Rajkroft je odgovorio da je "ono što šteti pregovorima šest strana nesposobnost severnokorejskog režima da uradi ono što mora da uradi, a to je da prekine svoj nuklearni program i program međukontinentalnih balističkih raketa".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Britanija je rame uz rame sa SAD po pitanju S. Koreje"

Izvor: B92, 09.Avg.2017

Njujork -- Britanski ambasador u UN Metju Rajkroft izjavio je da Velika Britanija stoji "rame uz rame sa SAD" u suočavanju s nuklearnom pretnjom Severne Koreje...Rajkroft je rekao novinarima u sedištu UN u Njujorku da su Britanija i SAD bile veoma jasne u zahtevanju od Pjongjanga da prekine svoj nuklearni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.