Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Okt.2017, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alfabet investira mlijaru dolara u Lift

Kompanija Alfabet (Alphabet Inc.), vlasnik Gugla (Google), investiraće milijardu dolara u servis za prevoz Lift (Lyft), čime je povećala razdor s Uberom.

Alfabet će preko svoje kompanije Kapitaldži (CapitalG) uložiti novac u Lift čija se vrednost, pošto nije na berzi, procenjuje na 11 milijardi dolara, preneo je AP.

Lift je daleko manja kompanija od Ubera čija se vrednost procenjuje na skoro 70 milijardi dolara, ali je u problemima zbog internih sporova oko rukovodstva >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i navoda o seksualnim uznemiravanjima zbog čega je iz kompanije otišao jedan od osnivača Trevis Kalanik.

Lift želi da iskoristi previranja u Uberu da proširi svoje tržište u više američkih gradova. Sada njihove vozače može da pozove 95 odsto stanovništva SAD, dok je početkom godine to moglo 54 odsto.

Gugl je bio među prvim investitorima u Uberu i ima udeo u toj kompaniji, ali je i u sukobu s njom. Guglovo odeljenje za samonavodeća vozila Vajmo (Wazmo) tužilo je Uber navodeći da je ta kompanija angažovala neke od njegovih inžinjera u okviru plana za krađu poslovnih tajni. Suđenje je zakazano za decembar, i ako Vajmo dobije slulčaj, Uber će možda morati da plati milijarde dolara.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Alphabet investira mlijaru dolara u Lyft

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 20.Okt.2017, 11:38

Kompanija Alphabet Inc., vlasnik Google-a, investiraće milijardu dolara u servis za prevoz Lyft, čime je povećala razdor s Uberom..Alfabet će preko svoje kompanije CapitalG uložiti novac u Lyft čija se vrednost, pošto nije na berzi, procenjuje na 11 milijardi dolara, preneo je AP...Lyft je daleko...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Alphabet investira milijardu dolara u Lyft

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Okt.2017

Kompanija Alphabet Inc., vlasnik Googlea, investiraće milijardu dolara u servis za prevoz Lyft, čime je povećala razdor s Uberom...Alfabet će preko svoje kompanije CapitalG uložiti novac u Lyft čija se vrijednost, pošto nije na berzi, procjenjuje na 11 milijardi dolara, prenio je AP...Lyft je...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.