Afričkim migrantima u Izraelu tri meseca da odu ili zatvor

Izvor: N1 televizija, 02.Jan.2018, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Afričkim migrantima u Izraelu tri meseca da odu ili zatvor

Izrael je obavestio hiljade Afrikanaca koji su ušli u tu zemlju nelegalno da imaju tri meseca da odu iz zemlje ili će biti poslati u zatvor.

Uprava za stanovništvo i imigraciju pozvala je ove nedelje migrante iz Sudana i Eritreje da odu "u svoju ili neku treću zemlju", odnosno Ruandu ili Ugandu. Oni koji odu do kraja marta dobiće po 3.500 dolara uz avionsku kartu, između ostalog.

Grupa koja se zalaže za prava migranata je osudila taj potez, upozorivši da "dovodi >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u opasnost živote izbeglica".

Hiljade Afrikanaca ušlo je u Izrael pre nego što je podignuta ograda duž granice sa Egiptom. Mnogi su rekli da su pobegli od sukoba i progona i tražili status izbeglica.

Izrael ih zove infiltratorima i kaže da su to uglavnom ekonomski migranti i da njihov broj preti jevrejskom karakteru zemlje.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.