Abhazija zamrzla kontakte sa Gruzijom

Izvor: Blic, 07.Jul.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Abhazija zamrzla kontakte sa Gruzijom

Abhazija je odlučila da zamrzne sve kontakte sa Gruzijom zbog "državnog terorizma" usmerenog prema tom separatističkom regionu, javila je danas ruska agencija Interfaks.

"Abhazija prekida sve kontakte sa Gruzijom zbog politike državnog terorizma Tbilisija", izjavio je predsednik tog gruzijskog pobunjeničkog regiona Sergej Bagapš.

Bagapš se obratio novinarima u Galiju gde se sinoć u jednom kafiću dogodila eksplozija u kojoj su četiri osobe poginule, a šest >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ranjeno.

On je tu eksploziju ocenio kao "napad" i za nju je optužio vlasti u Tbilisiju.

Abhazija koja je praktično nezavisna još od rata sa Gruzijom 1992. godine, međunarodno je nepriznata država. Gruzijske vlasti optužuju Rusiju da nastoji da pripoji Abhaziju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Abhazija zamrzla kontakte sa Gruzijom

Izvor: Mondo, 07.Jul.2008

Abhazija odlučila da zamrzne sve kontakte sa Gruzijom zbog "državnog terorizma" usmerenog prema tom separatističkom regionu, javila u ponedeljak ruska agencija Interfaks. Gruzijske vlasti optužuju Rusiju da nastoji da pripoji Abhaziju

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.