Abe: Japan postigao dogovor o saradnji s baltičkim zemljama

Izvor: Večernje novosti, 13.Jan.2018, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Abe: Japan postigao dogovor o saradnji s baltičkim zemljama

Japanski premijer Šinzo Abe rekao je da je njegova zemlja sklopila pakt s Estonijom, Letonijom i Litvanijom da podstakne ekonomske i političke veze sa te tri bivše sovjetske republike Japanski premijer Šinzo Abe rekao je danas da je njegova zemlja sklopila pakt s Estonijom, Letonijom i Litvanijom da podstakne ekonomske i političke veze sa te tri bivše sovjetske republike. Abe i premijer Letonije Maris >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Kučinskis izjavili su danas posle sastanka u Rigi da su informaciona tehnologija, saobraćaj i medicina, sektori u kojima Japan vidi najviše potencijala u baltičkim zemljama. Abe je pohvalio luku za teretni saobraćaj u Rigi i rekao da je to uspešan centar za transport i logistiku koji će omogućiti snabdevačima iz Azije da isporučuju proizvode toj oblasti. Letonija je druga stanica na Abeovoj petodnevnoj evropskoj turneji koja je počela juče u glavnom gradu Estonije, Talinu. Abe će u okviru te turneje takođe posetiti Litvaniju, Bugarsku, Srbiju i Rumuniju. On će sa delegacijom japanskih privrednika boraviti 15. januara u Srbiji, gde će razgovarati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić i drugim zvaničnicima. Abe je prvi japanski premijer koji dolazi u Beograd od 1987. godine.
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Abe: Sklopili smo pakt sa Estonijom, Letonijom i Litvanijom

Izvor: N1 televizija, 13.Jan.2018

Japanski premijer Šinzo Abe rekao je da je njegova zemlja sklopila pakt s Estonijom, Letonijom i Litvanijom da podstakne ekonomske i političke veze sa te tri bivše sovjetske republike...Abe i premijer Letonije Maris Kučinskis izjavili su danas posle sastanka u Rigi da su informaciona tehnologija,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.