AUSTRIJSKI KANCELAR: Propuštanje izbeglica je prošlost, treba zatvoriti sve rute

Izvor: Kurir, 17.Mar.2016, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AUSTRIJSKI KANCELAR: Propuštanje izbeglica je prošlost, treba zatvoriti sve rute

Austrijski kancelar Verner Fajman izjavio je da je propuštanje izbeglica prošlost i da se moraju zatvoriti sve rute.

On je, na sednici austrijskog parlamenta posvećenoj izbegličkoj krizi, podvukao da će Austrija ostati odlučna u primeni svoje nove politike prema izbeglicama.

Fajman je obećao i da neće dozvoliti da se, zarad dogovora EU sa Turskom, odustane od sopstvenih vrednosti. Ne sme nastati utisak da se Evropa predaje, naglasio je vicekancelar Rajnhold Miterlener.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Austria offers help to protect #Macedonia border, keeping Balkan route closed to refugees https://t.co/N31U6y4IHp pic.twitter.com/BADEScpTm1

Fajman ukazuje na neophodnost postizanja dogovora sa Turskom, dodajući da ne postoji mogućnost da se susedu nešto vrati ako on to ne prihvata, a to važi i za teške susede kao što je Turska. Ukoliko se ne postigne dogovor, biće neophodno savladati milion ili više izbeglica u Grčkoj, smatra on.

Miterlener je podvukao da balkansku rutu treba držati zatvorenom i apelovao na humanitarne organizacije da ne bude lažna očekivanja, a Grčku je pozvao da ne propušta izbeglice u pravcu makedonske granice.

Fajman i Miterlener ponovili su svoj apel Nemačkoj da konačno izađe u javnost sa gornjom granicom za prihvat izbeglica.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.