Izvor: Blic, 19.Maj.2017, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ASANŽ SLOBODAN? Švedska odustaje od istrage protiv osnivača "Vikiliksa"

Švedsko tužilaštvo objavilo je danas da će tražiti ukidanje naloga za hapšenje Džulijana Asanža i odustati od dalje istrage koja se protiv njega vodila prethodnih sedam godina po optužbi za silovanje. Britanska policija obajvila je da će Asanž biti uhapšen ako napusti ambasadu u Ekvadoru.

BREAKING: Sweden has dropped its case against Julian Assange and will revoke its arrest warrant

Background: https://t.co/UHj8QtwrTh

Švedski tužiteljka Marijen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Naj odlučila je da prekine preliminarnu istragu protiv Džulijana Asanža u vezi sa sumnjom da je počinio silovanje, navodi se u saopštenju koje je objavilo švedsko tužilaštvo.

Ovim je okončan sedmogodišnji proces zbog kojeg je Asanž 2012. godine našao utočište u Ambasadi Ekvadora u Londonu.

Švedska policija je tražila Asanža radi saslušanja po četiri tačke zbog navoda o silovanju i seksualnom uznemiravanju koje su iznele dve žene posle njegove posete Švedskoj 2010.

Asanž (45) ne napušta Ambasadu Ekvadora zbog bojazni da bi nakon izručenja Švedskoj bio predat vlastima SAD, koje žele da mu sude jer je "Vikiliks" objavio hiljade poverljivih depeša američke diplomatije.

Asanž je ranije odbacio optužbe o seksualnim prestupima.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Švedska povlači nalog za hapšenje Asanža

Izvor: Radio 021, 19.Maj.2017

Švedsko tužilaštvo objavilo je da će zatražiti ukidanje naloga za hapšenje Džulijana Asanža po optužbi za silovanje...Direktorka švedskog javnog tužilaštva Marian Naj izjavila je danas da su vlasti tražile od suda da povuku nalog za hapšenje Asanža kao i da se završi sedmogodišnji proces...

Nastavak na Radio 021...

ASANŽ SLOBODAN? Šveđani odustaju od istrage protiv osnivača "Vikiliksa", Britanci prete: HAPSIMO GA ČIM IZAĐE!

Izvor: Blic, 19.Maj.2017

Švedsko tužilaštvo objavilo je danas da će tražiti ukidanje naloga za hapšenje Džulijana Asanža i odustati od dalje istrage koja se protiv njega vodila prethodnih sedam godina po optužbi za silovanje. Britanska policija ubrzo se oglasila i najavila da je da će Asanž biti uhapšen ako napusti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.