AKTUELNO: U Srbiji na korona virus pozitivno još 235, preminulo šest osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2020, 06:53

AKTUELNO: U Srbiji na korona virus pozitivno još 235, preminulo šest osoba

U poslednja 24 sata registrovano je 235 novozaraženih virusom korona, umrlo je šest osoba, kaže epidemiolog Darija Kisić Tepavčević i dodaje da je od početka epidemije do danas od kovida 19 preminulo 652 ljudi. Ona je navela da je juče od 15 časova do danas testirano 8.086 osoba, a od početka epidemija ukupno 762.229 osoba. Na respiratorima je trenutno 91 pacijent, što je najmanje od 5. jula ove godine.

"Na bolničkom lečenju je trenutno 2.817 pacijenata. U poslednja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 24 sata hospitalizovane su 203 osobe a otpušteno je 376 pacijenata", rekla je Kisić Tepavčević na konferenciji za medije.

Ona je navela da je ukupan broj aktivnih slučajeva koji su na bolničkom lečenju i na kućnom lečenju 8.799, dok je od početka epidemije izlečeno 18.965 osoba.

Kako kaže, u KBC Dragiša Mišović na bolničkom lečenju je sedmoro dece i pet majki dok je na Odeljenju ginekologije i akušerstva pet zaraženih trudnica.

U KC Niš na bolničkom lečenju je jedno dete i u Šapcu takođe jedno dete.

"Najveći broj laboratorijski potvrđenih osoba je u Beogradu i Novom Sadu, a primećen je blaži skok zaraženih u Kikindi", zaključila je Kisić Tepavčević.

19.11 - U četiri kovid bolnice u Vranju leče se 82 pacijenta

Prema poslednjim podacima iz gradskog štaba za vanredne situacije, ukupan broj pacijenata koji se od korona virusa leče u četiri kovid bolnice u Vranju je 82, od čega su kovid pozitivna 34.

Među hospitalizovanima nema dece, a na kućno lečenje otpušteno je šest pacijenata, prenosi RTS.

19.09 - U Čačku hospitalizovana 62 pacijenta

Na svim odeljenjima Opšte bolnice u Čačku, koja su pretvorena u kovid odeljenja nalaze se ukupno 62 pacijenta.

U formiranom respiratornom centru, gde su hospitalizovani pacijenti sa teškom kliničkom slikom, trenutno se nalazi 10 pacijenata, od toga su četiri pacijenta na respiratoru, prenosi RTS.

19.06 - U Šumadijskom okrugu četiri nova slučaja koronavirusa

U Šumadijskom okrugu su potvrđena četiri nova slučaja korona virusa, saopštio je Institut za javno zdravlje u Kragujevcu.

Virus je potvrđen kod troje Kragujevčana i jedne osobe iz Knića.

15.55 - Kraljevo: U Opštoj bolnici 43 hospitalizovanih, jedan preminuo

U Opštoj bolnici "Studenica" u Kraljevu trenutno su hospitalizovana 43 pacijenta, u poslednja 24 sata preminuo je jedan, četiri pacijenta su primljena i četiri otpuštena, saopšteno je danas iz te zdravstvene ustanove.

Na intenzivnoj nezi nalazi se sedmoro pacijenata, od kojih su tri intubirana, tri na neinvazivnoj terapiji i jedan na kiseoniku, navodi se u saopštenju.

15.49 - Kosovska Mitrovica: Broj pacijenata u bolnici iz dana u dan manji

U Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici trenutno se nalazi 65 kovid pacijenata, od kojih je 50 sa laboratorijski potvrđenim virusom hospitalizovano u kovid bolnici, a 15 čeka da im stignu rezultati testova u trijažnom centru.

15.17 - Mačvanski okrug: Smanjuje se broj obolelih ali i dalje nesigurno 

Broj obolelih od kovida-19 u Mačvanskom okrugu počeo je da se smanjuje i epidemiološka situacija u celom okrugu se stabilizuje, ali je i dalje nesigurna, izjavila je danas načelnica Centra za prevenciju i kontrolu bolesti Dragana Radojičić.

14.35 - Zlatiborski okrug: Još 11 obolelih od kovida-19

U poslednja 24 sata u Zlatiborskom okrugu potvrđeno je 11 novoobolelih od kovida-19, saopštio je danas užički Zavod za javno zdravlje.

Troje novih slučajeva beleži Čajetina, Priboj i Užice po dvoje, a Bajina Bašta, Nova Varoš, Požega i Prijepolje po jedan.

12.07 - U Novom Pazaru nema pacijenata na respiratorima

U novopazarskoj bolnici trenutno su smeštena 22 pacijenta obolela od korona virusa, a nijedan nije na respiratorima.

Na infektivnom odeljenju nalazi se devet pacijenata, a na grudnom 13, prenosi RTS.

11.03 - Kisić: Mlađi u škole, stariji - kombinovana nastava

Krizni štab doneo je danas odluku da najmlađi đaci pohađaju nastavu u školi, dok će za starije uzraste biti kombinacija izvođenja nastave, saopštila je zamenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić-Tepavčević.

Ona je objasnila da će najmlađi đaci pohađati nastavu u školi, uz poštovanje svih mera, među kojima su i principi za smanjenje fizičke mogućnosti prenošenja virusa, a to znači maksimalno razređenje broja đaka.

10.32- U planu otvaranje 9 novih laboratorija za testiranje na koronu

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Berislav Vekić izjavio je da je sedam timova u prethodna četiri dana obišlo laboratorije u Srbiji kako bi se videlo koje od njih mogu da budu osposobljene za testiranje na korona virus, a da se planira i otvaranje devet novih državnih laboratorija.

Vekić, predsednik nedavno formirane Radne grupe koja radi na otvaranju novih laboratorija za testiranje na korona virus, rekao je u Dnevniku RTS da je to telo imalo zadatak da vidi prostor, aparaturu, strukturu zaposlenih i da proceni koliko ljudi treba da završi dodatnu edukaciju.

9.53 - Četvoro novoobolelih u Jablaničkom okrugu

U jablaničkom okrugu polako opada broj novoobelelih od korona virusa.

Od 48 testiranih u prethodnih 48 sati četiri osobe su bile pozitivne, prenosi RTS. Kako je navedeno, tri novoobolele osobe su iz Leskovca, a jedna iz Vlasotinca.

08.58 - U KC Vojvodine 216 korona pacijenata, 13 na respiratorima

Direktorka KC Vojvodine Edita Stokić izjavila je jutros da se u toj ustanovi oseća trend smanjenja broja obolelih od korona virusa.

Stokić je za RTS rekla da je trenutno u KC Vojvodine hospitalizovano 216 pacijenata, od kojih je 13 na mehaničkoj ventilaciji.

08.32 - Stabilnija situacija u Kraljevu

Epidemiološka situacija u Kraljevu je stabilnija nego pre mesec dana. Od 92 uzorka iz Kraljeva na korona virus pozitivno je njih 11, pokazuju najnoviji podaci.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Smanjuje se broj zaraženih, četvoro novoobolelih u Jablaničkom okrugu

Izvor: JuznaSrbija.info, 11.Avg.2020

U kovid ambulantama više je onih koji dolaze na kontrolu nego osoba koje se prvi put testiraju. Polako opada broj novoobelelih u Jablaničkom okrugu. Od 48 testiranih u prethodna 48 sata, četiri osobe su bile pozitivne...Tri su iz Leskovca i jedna iz Vlasotinca...Pčinjskiski okrug..Direktorka Doma...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.