Suzuki predstavio novi SUV, da li vam izgleda poznato? FOTO

Izvor: B92, 02.Jul.2020, 11:00

Suzuki predstavio novi SUV, da li vam izgleda poznato? FOTO

Japanski proizvođač će kupcima u Evropi od jeseni ponuditi novi SUV Across sa "plug-in" hibridnim pogonom, koji je ništa drugo do prepakovana Toyota RAV4.

Suzuki Across Plug-in Hybrid je prvi model ove kompanije nastao u saradnji sa Toyotom koji stiže na evropsko tržište.

U osnovi, reč je o Toyoti RAV4 Plug-In Hybrid, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa nešto drugačijim dizajnom prednjeg dela vozila i manjim stilskim razlikama unutra i spolja.

Suzuki je promenio farove, masku hladnjaka, prednji branik i amblem, ali je DNK Toyote RAV4 ostao dominantan i prepoznatljiv.

Vozilo je postavljeno na alu felne od 19 inča, a enterijer je praktično u potpunosti preuzet od Toyotinog SUV-a.

Da je reč o Suzukijevom modelu, vidi se tek na osnovu značke na volanu.

Japanski proizvođač opremio je Across multimedijalnim sistemom sa 9-inčnim digitalnim ekranom, kao i Apple CarPlay, Android Auto i MirrorLink funkcijama povezivosti sa smartfonom.

Pogonski sistem je isti kao u Toyoti RAV4 Plug-In Hybrid.

To znači da Suzuki Across koristi 2.5-litarski četvorocilindarski benzinac sa 178 KS i 228 Nm, koji u kombinaciji sa elektromotorom ukupno razvija 306 KS (225 kW), a pogon je na sva 4 točka.

Suzuki tvrdi da je Across u stanju da pređe do 75 km samo na struju, a prema WLTP standardu prosečna emisija CO2 iznosi svega 22 g/km.

Novi Suzukijev SUV u evropske prodajne salone stiže tokom jeseni, do kada će biti poznata i njegova cena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.