Suzuki najavio električne modele

Izvor: AutoBlog, 27.Jan.2023, 02:39

Suzuki najavio električne modele

Suzuki je objavio svoje planove za naredne godine, uz najavu da će nastaviti da se fokusira na tržišta Japana, Evrope i Indije. Suzuki takođe namerava da dalje produbi svoju saradnju sa Toyotom. Ipak, najvažnija je elektrifikacija. Saopšteno je da kompanija ima za cilj da do 2050. godine „dostigne ugljeničnu neutralnost” u Japanu i Evropi, a u Indiji do 2070. godine. S tim u vezi, Suzuki obećava nekoliko potpuno električnih modela. Prva zemlja u kojoj će se pojaviti novi Suzukijev potpuno električni automobil biće Japan, što će biti komercijalni kei automobil, još tokom fiskalne 2023. godine. Nakon toga, tamo će se prodavati i putnički električni...
Pogledaj vesti o: Suzuki

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Suzuki najavio električne modele

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jan.2023

Suzuki je objavio svoje planove za naredne godine, uz najavu da će nastaviti da se fokusira na tržišta Japana, Evrope i Indije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.