Zbog bruke u Mitrovici sudiji Kresojeviću dve godine, Subotiću šest meseci suspenzije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2018, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog bruke u Mitrovici sudiji Kresojeviću dve godine, Subotiću šest meseci suspenzije

Disciplinska komisija Atletskog saveza Srbije odredila je dvogodišnju suspenziju sudiji Zoranu Kresojeviću, a njegovom kolegi Draganu Subotiću šest meseci van atletike nakon što su po pomerali koplje posle bacanja Vedrana Samca.

Na amaterskom snimku sa Mitinga prijateljstva u Sremskoj Mitrovici, koji je pustio ASS na društvene mreže, vidi se kako sudije Kresojević i Subotić pomeraju koplje za nekoliko metara napred, odnosno za navodno novi državni rekord (85,60 metara).
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Sudije su imale rok od pet dana da dostave izjave o samom događaj, a danas je Disciplinska komisija ASS odlučila da ih kazni zabranom obavljanja dužnosti.

"Kresojević je bio sudija koji je bio direktno na merenju, a Sekulić je prošao sa blažom suspenzijom, on je bio glavni sudija na disciplini bacanja koplja", rekla je predsednica Disciplinske komisije Dijana Ištvanović, a prenosi ASS.

Prema pravilniku, sudije imaju pravo žalbe osam dana, posle čega će zasedati Upravni odbor koji bi trebalo da donese odluku o priznavanju rezultata.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ASS odredio kazne sudijama zbog skandala u Sremskoj Mitrovici

Izvor: BKTV News, 07.Sep.2018, 15:48

Disciplinska komisija Atletskog saveza Srbije odredila je dvogodišnju suspenziju sudiji Zoranu Kresojeviću, a njegovom kolegi Draganu Subotiću šest meseci van atletike nakon što su pomerali koplje posle bacanja Vedrana Samca..Na amaterskom snimku sa Mitinga prijateljstva u Sremskoj Mitrovici, koji...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.