Za volanom i u desetoj deceniji

Izvor: RTS, 03.Mar.2019, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za volanom i u desetoj deceniji

Voziti automobil u 92. godini? Što da ne! Imao osam četvorotočkaša, a ni jedan nije učestvovao u saobraćajnom udesu. Kao agronom, u radnom veku je savetovao vinare, a nikad nije pio kad vozi.
Automobilom je obišao gotovo celu planetu i još mu nije dosadilo. To je Ištvan Šoti iz Subotice koga je posetio kolega Toni Bedalov.

Devedesetdvogodišnji Ištvan Šoti iz Subotice smatra da nema >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << starijeg sugrađanina od njega za volanom.
Vozačku dozvolu ima od 1964. i kaže da hoće da vozi još deceniju: "Ja još 30 godina nameravam da živim, pa bar još narednih deset godina da imam vozačku dozvolu. Ja da imam ovakvo zdravlje kao sad, jer ja nikakve lekove ne trošim.”
"Dobar vozač, jako dobar. Ja mislim da to mnogo znači u životu, da mogu se poveriti da predam volan da imam poverenja u njega”, kaže Ištvanova supruga Marica.
Za više od pedeset godina vožnje Ištvan pamti samo lepa iskustva sa saobraćajnom policijom.
Za dobrog vozača je važno da uvek pazi šta će onaj ispred njega da uradi, smatra najstariji subotički vozač.
"Uvek se trudim da poštujem saobraćajne propise. To je najvažnije. Ne vozim sporo, a ne vozim ni jako brzo”, navodi Ištvan Šoti.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.