U Subotici organizovana pokazana vežba vatrogasaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2021, 19:45

U Subotici organizovana pokazana vežba vatrogasaca

Ni kiša nije pokvarila pena-parti danas u centru Subotice. Tako su bar deca videla pokaznu vežbu subotičkih vatrogasaca.

Deca znaju koji broj treba okrenuti ukoliko u svojoj blizini primete vatru ili požar, a takođe dobro znaju i njihovu ulogu u društvu i značaj za bezbednost svih nas.

Zvanično najtopliji jul od kako se mere temperature doneo je više posla vatrogascima, mada ni spasioci nisu mogli da se požale na manjak posla, jer su intervenisali u nizu saobraćajnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nesreća, kada je od njihovog umeća zavisilo brzo izvlačenje žrtava.

"Na našoj teritoriji bio je jedan povećan broj požara tokom meseca jula, gde smo imali mnogo požara na žitu, na mašinama koje su vršile skidanje žita. Imali smo i jednu veću intervenciju u šumi na Radanovcu koju smo uspešno ugasili, tako da može se zaključiti da i vremenski uslovi na pojavu i razvoj požara", rekao je Goran Ljubisavljević, komandant vatrogasno-spasilačkog bataljona u Subotici.

Građani su mogli da vide nova vozila i opremu koje su gradski vatrogasci dobili u prethodnom periodu, a ni ova prilika nije prošla bez skretanja pažnje na mere opreza kojih se treba držati kako bi ovi ljudi imali što manje posla.


Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.