Izvor: Luftika.rs, 27.Nov.2021, 10:26

U 14h Srbija staje! Lokacije na kojima će biti blokiran saobraćaj

Inicijativa “Kreni promeni” saopštila je da će građani danas u 14 sati blokirati Varadinski most u Novom Sadu.
Aktivisti su pozvali građane da se u to vreme okupe i na uglu Ulice Jovana Subotića i Svetozara Miletića, kako bi “svojim autom, biciklom, kombijem i prisustvom blokirali ovu prometnu raskrsnicu i svesno učestvovali u građanskoj neposlušnosti”.
Inicijativa “Kreni promeni” i pokret Ekološki ustanak” najavili su da će danas od 14 časova blokirati >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << beogradski most “Gazela” i Mostarsku petlju, ali i važne saobraćajnice u drugim gradovima, potvrdio je predstavnik inicijative Savo Manojlović.

NOVE LOKACIJE:
1. Smederevo goranska ulica, NIS petrol stara železara
Vrnjačka banja, kružni tok Šumadija
2. Gorenje, Milutina Milankovića 13 45 Beograd
3. Kula – kod Fiorana, industrijska zona put ka Vrbasu
4. Užice magistralni put
5. Požrga – požeška petlja
6. Topola- Magistralni put Beograd -Kragujevac
7. Bačka Palanka / Poloj
“Ekološki ustanak” je najavio da će se oni okupiti ispred Palate pravde u Beogradu danas u 13 časova, odakle će svi zajedno krenuti u jednočasovnu blokadu Mostarske petlje.
“Pozivamo partnerske organizacije iz cele Srbije da organizuju svoje blokade i uključe se u veliko zaustavljanje Srbije. Srećna ti blokada, Srbijo”, poručuju iz te organizacije.

On je dodao da će građani u manjim sredinama takođe blokirati delove gradova u kojima žive, i da pozvao je ljude da se samoorganizuju.
“Smatramo da se usvajanjem ovakvih Zakona Srbija uvlači sve dublje u kolonijalizam kršenjem ljudskih prava, gde se privatna imovina građana Republike Srbije stavlja pod interes privatnog kapitala i stranih koorporacija, gde se gubi suverenitet svih građana. Zato ćemo u subotu pokazati solidarnost sa najugroženijim stanovništvom iz Gornjih Nedeljica, Pranjana, Rekovca, Jagodine, Čačka”, poručili su ranije organizatori putem društvenih mreža.

Podsetimo, organizacija “Kreni – Promeni” pokrenula je peticiju protiv Zakona o referendumu i projekta “Rio Tinta” i najavila da će ukoliko Skupština usvoji zakon organizovati blokadu puteva. To se i dogodilo. Savo Manojlović iz te organizacije je u razgovoru za Novu na pitanje šta očekuje od vlasti poručio “da odustanu”.
Internet ‘borba’ neće sprečiti Rio Tinto da od Srbije napravi trovačnicu

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blokade saobraćaja i protesti širom Srbije zbog zakona o referendumu i eksproprijaciji

Izvor: VOA, 27.Nov.2021

Ekološki aktivisti, inicijative i građani u subotu blokirali su puteve i mostove širom Srbije u znak protesta zbog nedavnog usvajanja Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu, za koje tvrde da su napravljeni da bi oštetili građane i koristili kompaniji Rio Tinto. MUP je saopštio da su...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.