Turistička organizacija Novog Sada potpisala protokol o saradnji sa Turističkom organizacijom Subotice

Izvor: Radio 021, 05.Okt.2018, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turistička organizacija Novog Sada potpisala protokol o saradnji sa Turističkom organizacijom Subotice

Turističke organizacije Novog Sada i Subotice potpisale su sporazum o saradnji, sa ciljem povezivanja ove dve turističke destinacije.

Kako su prilikom potpisivanja sporazuma naveli direktori ove dve organizacije, Branislav Knežević i Aleksandar Medaković, ove dve destinacije su povezane auto putem i za samo jedan sat turisti mogu uživati u veoma raznovrsnoj i bogatoj ponudi koju im pružaju ova dva vojvođanska grada.

Oni su istakli da je za ovu saradnju pored potpisivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << protokola, važno uraditi zajedničku promotivnu turističku brošuru, u kojoj bi se našli brojni predlozi za boravak u ova dva dana, a sa ciljem produžetka boravka turista u našoj zemlji. Kako je direktor TONS-a naglasio, ova godina bila je "izuzetno povoljna za Novi Sad". Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbije na teritoriji Grada Novog Sada u periodu januar – avgust 2018. godini ukupno je boravilo 136.401 turista što predstavlja porast u odnosu na isti period (januar – avgust) prethodne godine za 9,2%. Prema istom izvoru u periodu januar – avgust 2018. godine ukupno je ostvareno 298.371 noćenja što predstavlja porast od 24,7%. Od toga domaći turisti su ostvarili 98.725 noćenja (rast za 27,5%), a strani 199.646 (rast za 23,3%).

Prema podacima dobijenim od strane smeštajnih kapaciteta, u Novom Sadu su u avgustu 2018. godine najviše noćenja ostvarili turisti iz Srbije, zatim iz Nemačke, Hrvatske, Kine, Slovenije, Grčke, Izraela, Holandije, Poljske. Po noćenjima turista prve tri vanevropske zemlje su Kina, SAD i Australija.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.