Sve crkve u Subotici zatvorene: Građani mogu da slušaju misu preko radija, televizije ili interneta

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Apr.2020, 11:04

Sve crkve u Subotici zatvorene: Građani mogu da slušaju misu preko radija, televizije ili interneta

- Ovo je ujedno i prilika da uronimo u sebe i nađemo tamo Boga - naveo je velečasni Mirko Štefković, sekretar Subotičke biskupije.

Vernici koji u nedelju proslavljaju Uskrs po gregorijanskom kalendaru, ove godine obeležiće ga u svojim domovima, bez mogućnosti odlaska u crkvu na misu, a iz Subotičke biskupije poručuju da će sve crkve biti zatvorene i pozivaju vernike da taj praznik provedu u krugu porodice uz molitvu.

Proslava Uskrsa u okolnostima vanrednog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stanja je prilika da promislimo o njegovom značenju i poruci koju nosi, kao i da preispitamo sami sebe, kazao je velečasni Mirko Štefković, sekretar Subotičke biskupije.

- Bog je odabrao put stradanja i spasio čovečanstvo, što nam poručuje da patnja nije samo nešto negativno. Možda je ovo prilika da vidimo kako nas patnja uči da se vratimo na bitno jer smo nažalost često izloženi iskušenjima. Ovo je ujedno i prilika da uronimo u sebe i nađemo tamo Boga - naveo je Štefković.

To što će crkve biti zatvorene za vernike, ne znači da se mise neće održavati, ali će je vernici slušati u svojim domovima, preko radija, televizije ili interneta.

- Narod može pratiti sve te mise na različite načine, postoji puno mogućnosti da se ljudi barem duhovno uključe u liturgiju koja je vrhunac i temelj svega onoga što mi živimo - poručio je Štefković.

Dok traje vanredno stanje, mise će se služiti bez prisustva naroda, a vernici mogu pojedinačno da uđu i pomole se kada mera zabrane kretanja nije na snazi.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.