Susret reciklažnih i primenjenih umetnika sutra u Zemunu

Izvor: Blic, 10.Jun.2011, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Susret reciklažnih i primenjenih umetnika sutra u Zemunu

ZEMUN - Udruženje "Hobi Art" uz podršku gradske opštine Zemun organizuje manifestaciju "Susret reciklažnih i primenjenih umetnika", koja počinje sutra u 10 časova na Letnjoj pozornici zemunskog šetališta Kej. Umetnici, pedagozi i deca osnovnih škola iz mnogih mesta u Srbiji organizuju radionice, performanse i predstave.

Cilj ovog susreta je ukazivanje na značaj korišćenja sekundarnih sirovina, kao i na velike mogućnosti njihove ponovne primene. Likovni pedagozi, vaspitači, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << reciklažni i primenjeni umetnici i deca iz Beograda, Subotice, Sremske Mitrovice, Šapca, Ražnja, Žabara i drugih mesta, izlagaće svoje rukotvorine na štandovima koje će sami osmisliti i napraviti.

U okviru otvorene kreativne radionice, deca će sa umetnicima i dizajnerima reciklirati, redizajnirati i izrađivati skulpture i upotrebne predmete od raspoloživih sirovina. Na Letnjoj pozornici odigraće se nekoliko predstava i scenskih nastupa na temu očuvanja okoline, reciklaže i reciklažne umetnosti.

"Mali čuvari velike majke prirode" je naziv predstave koju će izvesti osnovna škola "Dositej Obradović" iz Omoljice, dok će Eko musketari iz OŠ "Drinka Pavlović" iz Beograda izvesti performans o uticaju svetlosnog zagađenja na različite vrste organizama. Deca iz Banatskog Novog Sela glumiće u predstavi "Sačuvajmo prirodu, treba nam za zdravlje".

Ovom manifestacijom kreativna radionica "Hobi Art" proslavlja deset godina rada na unapređivanju likovne primenjene umetnosti i stalnom stručnom usavršavanju zaposlenih u vaspitanju i obrazovanju.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.