Subotica gradi 44 stana za izbeglice i socijalno ugrožene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2020, 14:41

Subotica gradi 44 stana za izbeglice i socijalno ugrožene

U Subotici su u punom jeku radovi na izgradnji objekta sa 44 stana koji su namenjeni izbeglicama i socijalno ugroženim osobama. Vrednost investicije je gotovo milion i 500.000 dinara, a budući stanari tu će svoj krov nad glavom dobiti krajem ove godine.

Na građevinskoj parceli u ulici Ive Senjanina u Subotici, pored glavne saobraćajnice koja vodi do graničnog prelaza Kelebija, na površini od ukupno 2400 kvadratnih metara, u februaru je otpočela izgradnja objekta koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << namenjen za rešavanje stambenih potreba izbeglica koje su na severu Bačke potražile utočište u vreme ratova tokom 90-ih godina prošlog veka, a tu će krov nad glavom dobiti i osobe koje su u stanju socijalne potrebe.

"Lokalna samouprava će izdvojiti oko 45 miliona dinara za uređenje prostora oko zgrade i infrastrukturne priključke. Do sada smo već uložili oko 11 miliona dinara u izgradnju trafo stanice i priključka za vodosnabdevanje. Za preostale radove potrebno je još 29 miliona dinara koji su već obezbeđeni u budžetu grada“, izjavila je Zagorka Panić, menadžerka grada.

Biće izgrađena ukupno 44 stana, od kojih će za 36 biti potpisani ugovori na šest meseci, sa mogućnošću otkupa, a 12 stanova, koji će ostati u vlasništvu grada, namenjeno je za smeštaj osoba koje su u stanju socijalne potrebe.

"Zadovoljstvo je videti kako radovi dobro napreduju, znati da će 44 najugroženije porodice dobiti krov nad glavom i time, posle nekoliko decenija, rešiti svoje stambeno pitanje. Moram da istaknem da se ovde ne radi o stanovima samo za izbegle i prognane nego i za socijalno ugrožene građane. Siguran sam da ćemo u i narednom periodu, na ovaj način, uspeti da vodimo računa o potrebama građana“, istakao je Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice.

Subotica je jedna od devet lokalnih samouoprava koja je dobila mogućnost da reši stambene potrebe izbeglica zahvaljujući sredstvima koja su obezbeđena na osnovu ugovora potpisanog, pre tri godine, između Vlade Republike Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Objekat u Subotici, koji će se satojati iz dve lamele, vredan je gotovo milion i 500.000 evra, a biće završen i predat na upotrebu u decembru 2020. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.